Sietske Metz van Arborealis en Lambert Sijens van de Tuinen van Weldadigheid vertellen over de zadenmarkt.

Zaterdag 11 maart 2017 was er weer een zadenmarkt zoals het al een beetje een jaarlijkse traditie wordt. Ditmaal in Valthermond een leuk dorpje in Drenthe. Twwee van de kraamhouders vertellen hoe zij het beleeft hebben.

arborealis “Sietske, zou jij met je planten wel buiten willen staan want dat trekt de bezoekers lekker aan”…
Oef dacht ik, als het dan maar een beetje fatsoenlijk weer is want in maart kan het nog vreselijk koud zijn om de hele dag buiten stil te staan.
Maar het werd een prachtige dag in Valthermond op 11 maart!! het was een genot om buiten te zijn en dat was ook te merken aan de enthousiaste bezoekers die veel zin hadden in het nieuwe voorjaarsseizoen. Een betere aftrap kun je niet wensen, het was leuk om kennis en ideeën uit te wisselen met de grote verscheidenheid aan mensen. Het Noordelijk Zadennetwerk neemt een belangrijke plek in voor iedereen die bewust nadenkt over de kwetsbaarheid, diversiteit en de toekomst van zaden, en hierover de dialoog aan wil gaan! Fijn om hier bij betrokken bij mogen te zijn,
Sietske Metz
Voedselboskwekerij Arborealis

Lambert Sijens van de Tuinen van Weldadigheid.

De zadenmarkt in Valthermond was voor mij een positieve verrassing. Vanwege de toch wat lastige ligging was mijn verwachting voor het aantal bezoekers (en dus omzet) niet zo hoog gespannen. De werkelijkheid was dat ik

lambertvanaf de eerste minuut van de markt klanten had. Tijdens mijn lezing heeft Grietje van der Molen van het NZN mijn kraam “bediend” omdat het maar druk bleef! De promotie was blijkbaar erg goed gedaan en het aantal bewuste tuinliefhebbers is ook in dit deel van het land al behoorlijk groot en groeit nog steeds. Zeker door dit soort markten wordt het publiek geattendeerd dat er alternatieven zijn voor de Welkoop en Intratuin. Tijden de markt kwam ik vele bekenden tegen maar heb ook enkele interessante nieuwe contacten opgedaan. Twee mensen heb ik ter plekke gevraagd of ze ook op de plantjesmarkt op 21 mei bij ons in Veenhuizen zouden willen komen. Ze hebben inmiddels ja gezegd. Aan het eind van de markt was er nog een slotdebat waar ik aan mee mocht doen. Ook dit vond ik een interessant gesprek. Mijn ervaring is dus aan alle kanten boven verwachting. Waar ik uitging van gezellig bijkletsen met wat bekenden en hier en daar een zakje zaden of wat pootaardappels verkopen liep de dag heel anders. Een groot compliment aan de organisatie!

Written by Webmaster