Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Feestelijke opening Noordelijk Zadennetwerk met zadenruilmarkt

07/03/2015 @ 12:00 - 20:00

Op zaterdag 7 maart 2015 is de feestelijke opening van het Noordelijk Zadennetwerk bij Tuin in de Stad in Groningen, middels een zadenruilmarkt.
Professionals en hobbyisten kunnen zaden verkopen of ruilen, luisteren naar presentaties en actief worden bij een aantal korte workshops over zadenteelt en moestuinieren. De markt start om 12.00 uur en eindigt om 20.00 uur. Bezoekers kunnen gratis naar binnen. Tafelruimte om zaden te ruilen is tot 1 meter ook gratis, wie meer wil betaalt € 5 per extra meter. Opgeven voor een tafel via info@noordelijkzadennetwerk.nl.

Bewustzijn op voedsel en de productie daarvan groeit. Dat is te zien aan het, nog steeds, groeiend aantal groene buurtprojecten in Nederland en de aandacht voor gezond, op een natuurlijke manier geproduceerd voedsel.
Zaden voor voedsel liggen aan de basis hiervan. Door nieuwe Europese regelgeving dreigt de vrije zadenuitwisseling van ondernemers en hobbyisten onder druk te komen. Het Noordelijk Zadennetwerk wil hier op een positieve en constructieve manier iets tegenover zetten door het opzetten van dit netwerk voor zadenuitwisseling.

Het doel van het Noordelijk Zadennetwerk is om mensen met interesse in zaden, voedsel, oude rassen en de politieke aspecten van zadenteelt en voedselproductie bij elkaar te brengen. Deelnemers kunnen zaden die op een natuurlijke manier vermeerderd zijn met elkaar uitwisselen. Ook organiseert het netwerk workshops over zadenteelt, proeverijen en voorlichtingsactiviteiten over zaden, teelt, het gebruik van de oogst en zadenpolitiek.

Entree: gratis voor bezoekers; kraamhouders tot 1m2 gratis, daarna 5,- per meter.
Aanmelden als kraamhouder: info@noordelijkzadennetwerk.nl

Gegevens

Datum:
07/03/2015
Tijd:
12:00 - 20:00

Locatie

Tuin in de Stad
Friesestraatweg 137a
Groningen, Groningen Nederland
+ Google Maps