Vandaag op maandag 23 februari 2015 om 17.00u werd de stichting Noordelijk Zadennetwerk officieel opgericht. De drie kersverse bestuursleden waren hiertoe aanwezig bij notariskantoor Broekema.Nielsen in Groningen om hun handtekeningen te zetten.tekenen

‘We zijn heel blij dat het gelukt is, alles is heel soepel gegaan, de tijd is er rijp voor’, zegt Monique Wijn, de nieuwe voorzitter. ‘Ik had deze wens al zeker tien jaar, maar de succesvolle Reclaim the Seeds-bijeenkomst vorig jaar in de Hortus in Haren was de aanleiding om het echt te gaan opzetten. Met Nynke van der Hoek, penningmeester in de nieuwe organisatie, organiseerde zij daar een workshop om te peilen of er interesse was voor een dergelijk netwerk. Er kwamen zoveel geïnteresseerden naar de workshop, dat hieruit een voorbereidingsgroep ontstond. Na een jaar van intensieve samenwerking en voorbereiding leidde die tot dit resultaat vandaag. Nynke zorgde succesvol voor fondswerving, we kregen steun van de Haella Stichting en ASeed, heel erg bedankt! Ruben de Haan zette de eerste website op, ontwierp het logo en maakte en onderhoudt nog steeds de facebookpagina. Hij is de eerste secretaris van de stichting. Monique Wijn ontwikkelde de nieuwsbrief. Samson van den Broek is het vierde bestuurslid, hij zal zich met tuinzaken gaan bezighouden.
We moeten onze grote dank uitspreken naar iedereen die heeft meegeholpen het netwerk op te richten. Op de eerste plaats Casper en Nieke van de Helleborus. Zij hielpen ons met het ontwikkelen van de website. Casper is druk bezig op gift-basis een professionele online databank voor het netwerk te bouwen! Hopelijk is deze 7 maart af, daar zal hij een presentatie en demonstratie geven zodat iedereen die dat wil zaden kan gaan aanbieden.
We zijn heel blij met de steun van Dunya, die heel hard gewerkt heeft om de mooie nieuwe website te maken.
Tenslotte hadden we het nooit op tijd afgekregen zonder de steun van het Oostenrijkse zadennetwerk Arche Noah, die ons belangeloos hun uitgebreide zadencatalogus met duizenden beschrijvingen ter beschikking heeft gesteld. Wij zijn heel blij met de nieuwe stichting, we hopen dat het een echt netwerk wordt, van en voor de liefhebbers van de zaden in de regio van Noord Nederland.

Doelstellingen

De doelstellingen van de nieuwe stichting kun je hier verder lezen

 

Wat zeggen eigenlijk de sterren over de oprichting? Vandaag is het volgens de Maya-kalender ‘rode kosmische draak toon 13’. Het boek van Kin van José en Lloydine Arguelles zegt erover:
Ik doorsta om te koesteren
Zijn transcenderend
Ik bezegel de inbreng van geboorte
Met de kosmische toon van aanwezigheid
Ik word begeleid door de kracht van levenskracht
Dit wensen we het netwerk toe..

Written by Webmaster