Na een onderbreking van vier jaar is het zover: de Noordelijke Zadenmarkt! Voor deze zevende editie verwelkomen we je op zaterdag 30 maart met open armen voor een zadenmarkt in en rondom de kenniswerkplaats van Terra ‘De Pionier’ op het Terra SuikerTerrein in Groningen.

Naast een breed palet van standhouders met ecologische en lokale zaden, kun je rekenen op workshops voor jong en oud, interessante lezingen, een paneldiscussie en lekker eten en drinken. 

Verbinding
Het thema voor deze editie voor de zadenmarkt van dit jaar is ‘Verbinding geeft veerkracht’. Een actueel en belangrijk thema. Op allerlei vlakken zien we dat verbindingen, samenwerking en netwerken oplossingen bieden voor vraagstukken van deze tijd. Of het nu gaat over verbindingen tussen mensen of in de bodem: als de verbinding verloren gaat, ontstaat er kwetsbaarheid en verlies. Of het nu gaat om plantengemeenschappen of gemeenschappen van boeren, verwerkers en consumenten: verbinding geeft veerkracht, in de natuur en tussen mensen. En dat is wat we nodig hebben in deze tijd van grote veranderingen.

Pionieren
Het Terra SuikerTerrein is een kenniswerkplaats voor de brede groene sector en onderdeel van het groene opleidingscentrum Terra. Het onderwijs op het Terra SuikerTerrein vindt zoveel mogelijk in de buitenlucht plaats; met de handen in de grond of de voeten in de modder. Maar soms is het fijn om een plek binnen te hebben. Daarvoor is ‘De Pionier’ op het terrein. Dit markante gebouw en de avontuurlijke buitenruimte bieden een perfecte plek aan de talloze kramen en diverse workshops tijdens de Noordelijke Zadenmarkt.

Programma
Samen met Stichting Groninger Voedseltuinen, Terra en de Natuur en Milieufederatie Groningen werken we op dit moment hard aan de programmering. Naast een breed palet van standhouders met ecologische en lokale zaden, kun je rekenen op workshops voor jong en oud, interessante lezingen, een paneldiscussie en lekker eten en drinken. 

Praktische informatie
De markt is van 11.00 uur tot 16.00 uur. Kom je met de fiets? Dan kun je op en nabij parkeren. Kom je met de auto? Dan kun je gratis parkeren aan het begin van de Suikerlaan. Hiervandaan is het nog tien minuten lopen naar het Terra SuikerTerrein. Wees alert op voetgangers in dit gebied en matig je snelheid.Dit jaar organiseren we de Noordelijke Zadenmarkt met Stichting Groninger Voedseltuinen, Terra en de Natuur en Milieufederatie Groningen (NMG). Op de hoogte blijven? Houd dan onze site in de gaten of volg onze facebookpagina of de NMG op social media.

Written by Monique Wijn